Kyckling i dillsås, stekt potatis med färsk spenat

Kyckling i dill

Hade köpt en stor och fin kyckling från Hagby Gård, den vägde drygt 2 kg. Styckade kycklingen och skar ur lår och bröst som jag saltade på och lade i kylen för tillagning i morgon. Kycklingens skrov fick bli kvällens mat samtidigt som det blev en jättegod buljong.

Brynte kycklingskrovet tillsammans med bitar av rotselleri, gul lök, morot och finhackad vitlök i en kastrull. Tillsatte vatten så det nätt och jämt täckte skrov och grönsaker. Kryddade med salt, några vit- och svartpepparkorn och ett par lagerblad. Fick sjuda i ca 45 minuter då jag tog kastrullen åt sidan så koket fick svalna. Rensade det kokta kycklingskrovet från prima kött som jag lade i en kastrull, värmde på i lite smörolja, pudrade vetemjöl över och spädde med en skvätt buljong och en sked crème fraîche. Smakade av med finhackad dill, lite salt och vitpeppar och några droppar pressad citron.

Serverade kycklingköttet i såsen med stekt potatis (rester från påskdagen) med en näve färsk bladspenat och ett par körsbärstomater.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.