Permasanöverbakad koljafilé med gräddkokta grönsaker

Parmesanöverbakad koljafilé

Lite festligare vardagsmat blev det här. Hade koljafilé i frysen som fick tina, först i rumstemperatur och sedan i kylen under dagen.

Saltade filébitarna runtom och ställde tillbaka någon timma i kylen. Förberedde under tiden grönsakerna som bestod av gulbetor och gröna bönor. Skar gulbetorna i i mindre klyftor och kokade först i saltat vatten med en kvist timjan i så de nästan var färdiga. Hällde av vattnet och tillsatte lite grädde och crème fraische som jag också smaksatte med riven parmesanost och smakade av med salt och peppar. Tillsatte sedan bönorna skurna i bitar och lät sjuda på svag värme en stund.

Jag hade också skurit ett par potatisar i klyftor som fått gå i 200 graders ugn i smörolja och med lite flingsalt över under tiden som betorna kokade. När potatisen var klar makade jag den åt sidan lite och lade ner fiskfilébitarna i ugnsformen som jag bredde på lite parmesankräm över, dvs finriven parmesanost och rumsvarmt smör. Körde sedan i ugnen tills fisken blev precis genombakad.

Serverade de gräddkokta grönsakerna med fisken och den ugnsstekta potatisen och en rejäl persiljekvist på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.