Kycklinglårfilé, stekt delikatesspotatis med lök-och rotfruktssmör!

Kycklinglårfilé

Fredagsgott med kycklinglårfilé från Hagby Gård. Fick tips av dotter Malin om ett gott aromsmör som jag serverade till kycklingen!

Saltade lite på de urbenade lårfiléerna någon timme innan jag skulle steka dem. Började sen med aromsmöret genom att rosta röd lök, paprika, palsternacka och vitlök, allt skuret i mindre bitar. Jag körde med olivolja och salt i 225 graders ugn tills allt hade mjuknat och fått lite färg. Tog ut ur ugnen och lät svalna något innan jag mixade till en smet så gott det gick. Blandade sedan med rumsvarmt smör och smakade av med salt. Vispade sedan smöret så det blev lite luftigt, snurrade in i plastfolie och lade kallt. Stekte delikatesspotatisen, med några paprikabitar, i ugnen med olivolja och flingsalt. Stekte kycklinglårfilén på spisen i smörolja och vred några varv med svartpepparkvarnen över. Lät sedan gå färdigt i ugnen. Stekte sist några skivor äpple som en trevlig smakbrytning till kycklingen.

Serverade lårfilén uppskuren i skivor, den ugnsbakade potatisen, de stekta äppelskivorna med en rejäl bit aromsmör och lite ärtskott på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.