Grynkorv eller Värmlandskorv med kokt potatis, broccoli och senapscreme

Grynkorv

En enkel och god lunch idag, kokt färskkorv, typ Värmlandskorv fast jag hade hemmagjord grynkorv.

Jag sköljde av korven och kokade upp vatten med salt, lök, kryddpeppar, lagerblad och en morot i bitar. Lade i korven och pickade några hål i den så den inte skulle spricka. Lät sjuda i ca 20 minuter eller medan jag kokade potatis och broccoli. Gjorde en senapscreme av crème fraîche, fransk osötad senap och en skvätt flytande honung. Proportionerna lite efter tycke och smak.

Serverade korven med den kokta potatisen och broccolin med bra tuggmotstånd. Hällde lite av senapscremen över broccolin och bjöd resten vid sidan om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.