Varmrökt Vildmarkslax med spenat/mangold och pocherat ägg

Varmrökt vildmarkslax

En djupdykning i frysen blev en riktigt god onsdagsmiddag.

Hade en bit varmrökt Vildmarkslax från Brunnbys gårdsbutik i Saluhallen. Jag tog ut den upptinade laxen och lade på värmning i ugnen, 80 grader. Hade också tagit fram och tinat en påse förvälld mangold från sommarens trädgårdsland, går precis lika bra med bladspenat! Skar den förvällda mangolden i grova bitar, fräste med lite hackad lök, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn samt riven muskotnöt. Strödde lite vetemjöl över som jag rörde ner och spädde sedan med grädde, lite kokvatten från potatisen och en bit pressad citron.

Serverade den värmda laxen på den stuvade mangolden med kokt potatis och pocherat ägg (ägg som man knäcker i en kopp och häller över i kokat saltat vatten med lite ättika i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.