Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Fläsklägg Rimmad fläsklägg med ro

Lagom jobb att låta en rimmad fläsklägg sjuda på spisen i ett par timmar under förmiddagen medan man ”åkte” Vasaloppet på TV.

Jag kokade upp den rimmade fläskläggen i vatten och skummade väl, tillsatte krydd- och svartpeppar, lagerblad, skuren purjolök och ett par morötter i bitar. Efter en stund  smakade jag av sältan i lagen. Läggen fick sedan sjuda under lock i ett par timmar. Tog upp läggbitarna ur kokspadet och lade att svalna. Silade upp buljongen som jag sedan använde att koka kålrötter, potatis och morötter i. När köttet svalnat skar jag rent i bitar och tog bort svål, fett och ben. Höll sedan köttet varmt i lite buljong på spisen.

När rötter, potatis och morötter kokat mjuka hällde jag av kokvattnet, mosade med stöt och smaksatte med en klick bregott, salt och lite vitpeppar från kvarn.

Serverade rotmoset med bitar av fläsklägg och bjöd grov sötad senap till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.