Sill-/Räkmacka

Sillmacka Räkmacka

Med inspiration från danska smörrebröd bjöds det på sill- respektive räkmacka till kvällen. Plockade fram lite smått och gott från kylen och ett par frysta skivor hembakt surdegsbröd.

Medan brödet tinade skalade jag två ägg som var kokta till lördagsfrukosten. Kokar alltid ett par extra ägg när jag ändå är på gång. Hade köpt ICA:s förkokta rödbetor tidigare, ett paket som jag nu öppnade och sköljde av en rödbeta och skar i skivor. Hade lite ärtskott kvar i en förpackning som jag nu passade på att göra slut på.

Sillmackan; Bredde brödet med bregott, lade ärtskott på ena ändan av brödet, lade på två ägghalvor och fyllde resten av brödet med skivor av den kokta rödbetan. Täckte sedan alltihop med kräftmarinerad sill (rester från julen) och toppade med skuren fryst gräslök.

Räkmackan; Samma grund som sillmackan men täckte med fina räkor i lag (Kosterfiskarns lyxräkor), en klick majonäs och lite skuren dill från frysen.

Serverade med ett glas öl – och faktiskt en liten Ahlborgs Jubileum till den som ville ha (läs jag)! Det här går ju att variera i det oändliga, kanon att ta reda på rester som pannbiff, bacon, kyckling, lax, stekt eller kokt fisk blandad med dill, majo och crème fraîche etc. etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.