Fläsk- och grönsakspanna

Fläsk- och grönsakspanna

Återigen allt i en panna, ni vet det där med att spara på disken är inte så dumt, men främst handlar det om att smakerna av råvarorna får umgås med varandra och smälta ihop! Jag hade lite bogfläsk i grövre skivor, går bra med karré i skivor eller varför inte benfri kotlett.

Stekte fläskbitarna som jag först kryddat med salt och svartpeppar från kvarn. Medan fläskbitarna stekte skalade jag ett par potatisar och delade i klyftor, en halv gul lök också i klyftor, bitar av röd och grön paprika och så skivade jag några champinjoner.  Lät potatis och grönsaker gå ner i stekpannan med fläsket, fick bryna på en stund och sedan tillsatte jag vatten, lite chilisås och en skvätt soja. Lät sjuda tills allt blev färdigt, potatis och fläsk tar längst tid. Jag lade en bit folie över pannan, hade inget lock till just den här pannan.

Serverade den mustiga fläsk och grönsakspannan med tomat, snabbsaltad gurka (slanggurka i stavar som fått bada i 5-6%  saltlag i ett par dagar) och lite persilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.