Gratäng på torskrygg

Gratäng på torskrygg

 

Blev med en hel stor torsk idag. Filéade och kokade av benen och renset med kryddpeppar, lagerblad och salt med lök och morot i tärningar till en god fond. Fiskrenset fick inte koka med längre än tjugo minuter, annars blir det lätt beskt.  Det blev en hel del skinn- och benfria bitar för frysen också.

Gjorde en saltlag på en halv liter vatten och och 2,5 cl salt som jag lade i två portionsbitar av torskryggen. Fisk ligga i lagen i kylen under ett par timmar. Gjorde en sås på bottenredning, fiskfonden, lite crème fraiche och peppar och smakade av med  lite torr sherry. Kokade potatis i bitar i saltat vatten. Gjorde ett mos på potatisen, tillsatte äggula, lite smör, salt och peppar. Lät torskbitarna gå i smord form i ugnen medan den värmdes upp till 225 grader.  Klickade mos runt fiskfiléerna och hällde såsen över fisken, tillsatte riven ost och gratinerade i ugnen.

Serverade gratängen upplagd på tallrikar med lite skivad tomat och grön paprika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.