Färsbiffar med rostade rotfrukter, gräddsås och strimlad rödkål

Färsbiffar med ugnsbakade rotfrukter, strimlad rödkål och gräddsås

Nu är det vardag igen, då blev det färsbiffar, jag hade älgfärs men det går naturligtvis lika bra med nötfärs.

Gjorde som jag nyligen lärt mig av den välkända och duktiga kocken KC Wallberg, nämligen saltade färsen redan på förmiddagen och arbetade in och ställde i kylen över dagen. Tog sedan fram färsen, tillsatte ströbröd, mjölk, ägg och svart- och vitpeppar från kvarn. Jag tillsatte också finhackad lök som jag fräst i smörolja och därefter låtit svalna något. Stekte sedan färsbiffarna på medelvärme. Fick göra det i två omgångar, gick bara ner 4 biffar per omgång. Tog upp biffarna på tallrik och tillsatte grädde, lite fläskbuljong som jag hade i kylen, en klick fransk osötad senap och lite svartpeppar i pannan och vispade om och smakade av. Lade sedan ner biffarna i såsen och lät dem gå på svag värme en stund.

Hade gjort skåprensning i grönsaks- och rotfruktslådan i kylen där jag hade såväl paprika, kålrot, potatis som ett par små buketter blomkål. Det fick gå i ugnen på 230 graders varmluft med olja och lite flingsalt medan jag fixade biffarna.

Serverade biffarna med såsen, de ugnsbakade grönsakerna, lite hyvlad rödkål som jag vänt i saften av en halv apelsin samt lite inlagd gurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.