Pyttipanna med bladspenat och stekt ägg

Pyttipanna med bladspenat och ägg

Skulle ta reda på resterna av julskinkan som kvar efter jul. Står sig ju faktiskt inte så mycket längre än en vecka eftersom man tar fram den och skivar lite då och då. Det fick bli pyttipanna!

Skalade ett par tre potatisar och en gul lök, skar i tärningar och råstekte i smör och olja på medelvärme, kryddade med allkrydda. Medan potatisen och löken stekte tärnade jag julskinka samt en bit flatrökt skinka som jag hade i påläggslådan i kylen. Lät sedan skinktärningarna gå ner i stekpannan och blandade om med löken och potatisen. Tyckte att det såg lite andefattigt ut så jag sköljde lite färsk bladspenat som jag skar i bitar och blandade ner i pytten.

Serverade pytten med stekt ägg, lite heminlagd smörgåsgurka a`la Nils Emil och sedan lite HP-sås till förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.