Dillkött på gris

bild (3)

Riktiga kockar får väl hicka när jag rekommenderar att koka dillkött på bogblad från gris. Jag har i alla fall gjort det massor av gånger och det blir jättegott. Givetvis kan man använda sig av kalvkött eller lamm från framdelen, men jag föredrar faktiskt bogen från gris. Bogbladet innehåller ett ben som är lite konstigt i formen, är ju skuldran på grisen. Därför passar det bättre att koka den här biten än att steka. Lägg ner bogen i kallt vatten, låt koka upp och skumma. Tillsätt salt, pepparkorn, gärna vitpeppar och kryddpeppar samt lagerblad. Också bitar av lök och rotfrukter som du har hemma. Sjud runt 1½ timme, tills köttet lossar fint från benet, låt sedan köttet få svalna i kokspadet.

Plocka isär köttet från benet och lägg åt sidan och sila över kokspadet du skall ha till såsen. Så här längt kan du förbereda någon dag dag innan du skall äta det. Förvara i kylen.

Återkommer senare idag om hur man sen kan göra!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.