Dillkött

bild (5)

Ja, nu var dillsåsen och köttet klart, bara att servera med lite kokta morätter och potatis. Såsen fixar man under tiden som potatisen kokar så här;

Gör en bottenredning, smör och lite mjöl, fräs lätt och späd med kokspadet från köttet. Smaka av med en skvätt ättika och saften från en citron, tillsätt en nypa socker och smaka av med salt. Du skall uppleva att det blir en angenäm balans mellan syra, sötma ocgh sälta. Låt sjuda försiktigt i några minuter och sedan tillsätter du skuren eller hackad dill. Jag brukar frysa in dill i 2 liters glassbyttor på sommaren. Tycker inte att det smakar så mycket om den färska dillen som säljs på vintern. Däremot finns det fryst dill att köpa året runt.

Tillsätt sist köttet som du skurit i lagom stora bitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.