Pankopanerad torsk, potatiskaka och kantareller

Pankopanerad torsk, potatiskaka och kantareller

Fredagsgott av en bit torskfilé som jag pimpade med lite festliga tillbehör som en potatiskaka med chevréost och lite smörstekta kantareller som fick koka ihop i en skvätt grädde mm.

Började med potatiskakan där jag skivade ett par potatisar och varvade med charlottenlök, chevréost, salt och peppar i en smord ugnsform. Toppade med ett par klickar smör och körde i 185 graders ugn i ca 30 minuter och sedan vred jag ner värmen till 160 grader och körde ytterligare ca 45 minuter.

Saltade fiskfiléerna lite lätt och lät dem ligga en stund och dra. Vände dem sedan i uppvispat ägg och panko (asiatiskt ströbröd), stekte runtom på medelvärme.

Kantarellerna stekte jag i smörolja tillsammans med hackad charlottenlök. Spädde med en skvätt grädde, smakade av med salt och vitpeppar från kvarn samt en skvätt sherry.

Serverade med lite ruccolasallad, tomater och ett par limeskivor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.