Kyckling i gåskläder

Kyckling i gåskläder

Fick lite inspiration av gåsmiddagstider för några veckor sedan. En helt vanlig Kronfågelkyckling fick lite specialbehandling och d:o tillbehör.

Gned in den hela kycklingen med apelsin samt saltade och pepprade runtom och inuti. Stoppade kycklingen med tärningar av äpple, apelsin och rödlök. Stekte i ugnen på 175 grader varmluft i ca 1 timma. Spädde vatten i formen och silade av skyn i en bunke. Lät kycklingen vila och höll sedan på värme medan övriga tillbehör gjordes iordning. Råstekte tärningar av potatis i smörolja och kryddade med salt och vitpeppar från kvarn. Skar rödkål i fina strimlor och fräste i smörolja tillsammans med bitar av ett äpple. Kryddade med salt och vitpeppar och lite ingefära. Smakade av med en halv pressad apelsin, en liten skvätt vit balsamvinäger och lite sirap. Lät koka en stund men inte så länge att rödkålen mjuknat helt utan det skall vara lite tuggmotstånd kvar. Gjorde en bottenredning, smör och vetemjöl, spädde med skyn från kycklingen och grädde. Smakade av med salt, peppar och saften av en apelsin.

Serverade kycklingbröstet skuret i skivor på rödkålen, den stekta potatisen, såsen och ett par apelsinskivor. Riktigt smarrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.