Pasta med skink- och ädelostsås

Pasta med skink- och ädelostsås

Nu blev det Paolos färska Pasta Paccheri igen, den här gången med tärningar av flatrökt skinka och ädelost.

Tänk vad lite färsk pasta kan bli gott i all sin enkelhet. Fräste en halv lök som jag hackat tillsammans med tärningar av flatrökt skinka från Carlströms, brukar ofta ha en sån bit i kylen. Hällde över lite grädde, bröt ner några bitar ädelost och smakade av med salt, peppar och en skvätt vit balsamvinäger. Kokade pastan, hällde av vattnet och sedan ner med pastan i skinksåsen där jag vände runt så pastan fick suga upp såsen.

Serverade med lite riven parmesanost och en msk basilikaolja som jag hade kvar sedan tidigare fröjder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.