Miniälgburgare, syrat rökt fläsk och coleslaw

Miniälgburgare och syrat fläsk med coleslaw

Förrätt till en middag under närproducerade förtecken. Älgburgare från det egna jaktlagets bravader och rökt sidfläsk från Carlströms.

Redan på förmiddagen skar jag det fina rökta fläsket i 2 cm tjocka skivor, blandade en lag med röd balsamvinäger, flytande honung och lite vatten till en god balans mellan syra och sötma. Lade fläsket i en trång form och hällde lagen över och satte i ugnen på 100 grader där den fick stå några timmar, vred ner till 80 grader där den fick stå tills det var dags att servera.

Rev vitkål med osthyveln och finstrimlade ett äpple som sedan fick gå ner i en röra med creme fraiche, majonäs, salt samt svartpeppar från kvarn. Vände runt så det blandades ordentligt och ställde kallt så smakerna fick förenas.

Blandade älgfärs med ett ägg, grädde, salt, svartpeppar och timjan till en smidig smet som fick stå en stund i kylen innan jag stekte de små burgarna som sedan fick stå på värme i ugnens 80 grader tills det var dags att servera.

Gjorde en liten hamburgerdressing av finhackad gurka, salt, svartpeppar, creme fraiche, majo och chilisås.

Serverade burgarna på små stekta brödskivor från en minibagette, dressingen, coleslaw och fläsket skuret i mindre bitar. Lite rårörda lingon fick sätta färg på tallriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.