Pilgrimsmusslor på stekta brödskivor med basilikaolja

Pilgrimsmusslor på stekta brödskivor med basilikaolja

Fredagsgott, jag gillar pilgrimsmusslor men räkor är inte dumt det heller. Hustrun, som inte gillar musslor, fick ett rejält lass med räkor medan jag bara kompletterade mina musslor med några klädsamma sådana på tallrikskanten.

Hade minibagetter som jag skar några tunna skivar av och stekte i smörolja, vred sedan på värmen och halstrade musslorna hastigt på båda sidor, saltade med flingsalt och lade musslorna på brödskivorna. Draperade musslorna med en basilikaolja som jag mixat ihop av kallpressad rapsolja, färsk basilika, lite salt och en halv pressad citron.

Serverade med några räkor, en citronklyfta och ett gott vin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.