Ugnsstekta revbensspjäll med råstekta tillbehör

Ugnsstekta revbensspjäll med råstekta tillbehör

Lunchgäster hemma idag. Hade tinat ett pkt tjocka revbensspjäll under natten och redan i förmiddags fick de lite preparering.

Torkade köttet med hushållspapper, kryddade med salt, vitpeppar från kvarn samt malen ingefära. Lade köttet med benen nedåt i smord ugnsform och duttade över lite flytande honung. Skar en rödlök i klyftor och ett äpple i bitar och lade runt köttet. Sedan in i mitten av ugnen på 115 grader där den fick stå i ca 4 timmar. Han åka och byta däck på bilen och uträtta lite andra ärenden medan spjället gick i ugnen.

Skar ett par morötter i slantar, några potatisar i skivor och en bit vitkål i strimlor som jag råstekte i smörolja i panna på spisen under omrörning med jämna mellanrum. Kryddade med salt och vitpeppar och sänkte värmen något där det sedan fick gå färdigt så allt blev genomstekt. Slog slutligen på ett par deciliter vatten så det goa lossnade från botten i pannan.

Av vätskan som bildats i ugnsformen gjorde jag en sås så här. Lite smörolja i kastrullen fick smälta ihop med vetemjöl, spädde med skyn från köttet, en skvätt grädde och smakade av med salt, peppar och gelé. Mäörkade sist ner såsen med sockerkulör (soja).

Serverade bitar av de skurna spjällen med de råstekta tillbehören, gräddsåsen och ett par tomatklyftor och lite saltgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.