Bräckt rimmad oxbringa med dijonstuvad potatis

Bräckt rimmad oxbringa med dijonstuvad potatis

En svensk klassiker, bräckt rimmad oxbringa. Som jag minns åt jag det här en lunch på 80-talet för första gången, tror det var på Pressklubben på Vasagatan i Stockholm. Blev helt såld på smakkombinationen. Passade på att koka en bit rimmad oxbringa samtidigt med rimmad fläsklägg häromdagen. Fläskläggen åt vi med rotmos och idag var det alltså dags för oxbringan.

Skalade och tärnade några potatisar, kokade i buljongen från oxbringan/fläskläggen. När potatisen var nästan genomkokt hällde jag av buljongen och satte kastrullen på plattan igen och tillsatte dijonsenap samt lite grov stark honungssenap. Slog på någon dl grädde och en liten skvätt vatten som jag sköljde ur gräddförpackningen med. Lät sjuda en stund och sedan smakade jag av med salt och vitpeppar från kvarn samt ett par tsk kapris.

Den kokta och kalla oxbringan skar jag i ½-cm tunna skivor och bräckte hastigt i smörolja i stekpannan på spisen.

Serverade potatisen med en persiljekvist och den bräckta oxbringan och några tomatklyftor. Snart är det slut med de svenska tomaterna så det är bäst att passa på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *