Kycklingfrikadeller med äppelcurry

Kycklingfrikadeller med äppelcurry

Jag gillar att testa olika sätt att laga maten, har ni säkert förstått. Hur kan man annars komma på att laga frikadeller!!

Hade ett pkt kycklingfärs som jag blandade upp med ett ägg, salt, peppar och lite örtkryddor. Arbetade färsen så den blev fast. Kokade upp vatten och tillsatte kycklingfond till angenäm styrka och smak. Blötte händerna och rullade köttbullar av färsen. Lade sedan ner bullarna i den sjudande buljongen så det täckte botten på kastrullen. Lät sjuda i ca 5 minuter, tog upp frikadellerna med hålslev och lade sedan i nästa omgång, osv. Silade av buljongen i en bunke. Fräste hackad lök, ett äpple i tärningar med en msk mild curry, doftade över vetemjöl och rörde om sedan slog jag på buljongen, lite i taget, till bra konsistens. Lät sjuda under omrörning en stund och sedan smakade jag av med en skvätt grädde, behövdes inga andra kryddor. Lade därefter tillbaka frikadellerna i såsen och höll varmt.

Jag serverade frikadellerna med såsen och råstekt potatis, en bit palsternacka och ett par tomatklyftor. Hade kanske varit godare med ris till men det här funkade också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.