Confiterade kycklingben med palsternacksmos

Confiterade kycklingben

Att confitera innebär att koka i fett. Anklår t.ex kokar man i ankfett vilket är ett urgammalt sätt att få ett mört och saftigt resultat. Jag hade inga anklår utan Kronfågels vanliga kycklingben.

Jag saltade och pepprade kycklingbenen och packade dem i en ugnssäker form med en rosmarinkvist, några lagerblad  och det yttersta skalet på en ekologisk citron. Hällde sedan på vanlig rapsolja så det nästan täckte kycklingbenen. Satte in i 90 graders ugn och lät stå där under eftermiddagen, ca 4 timmar. Kan lika gärna göras dagen innan man ska använda dem. Lät svalna i oljan och när det var matdags lade jag kycklingbenen i en form och strödde lite sesamfrön över och brände av i ugnen i 220 grader till det blev lite färg och att benen blev genomvarma.

Serverade kycklingbenen med palternacksmos, det är ju högsäsong för rotfrukter nu, samt ugnsbakade små kvisttomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.