Pocherad gösfilé i hummer- och krondillsås med ugnsbakad persiljerot

Pocherad gösfilé i hummer- och krondillsås med ugnsbakad persiljerot

Det sög i fisktarmen igen, hade en stor fin gösfilé i frysen samt skal från en hummer som jag tog fram för upptining redan i förmiddags.

Började med hummerfonden, jag brände av hummerskalen tillsammans med en gul lök, ett par vitlöksklyftor, en morot och lite olivolja i 225 graders ugn tills det tog färg. Hällde över i en kastrull, tappade i en skvätt vatten i ugnsformen och hällde över i kastrullen, tillsatte en skvätt vitt vin, lite tomatpuré, krondill och lite dillfrön, ett par lagerblad och pepparkorn. Lät koka under lock i ca 20 minuter. Silade av och hällde tillbaka fonden i kastrullen och reducerade den något. Tillsatte salt och lät sedan portionsbitar av gösfilén bli knappt färdiga under svag värme. Tog sedan ur filéerna och lät fonden reducera till hälften. Spädde med en skvätt grädde och smakade av med lite cajennpeppar. Lade tillbaka filéerna i såsen och värmde upp.

Skalade några persiljerötter och delade dem längs med och bakade av i 225 graders ugn med lite olivolja och flingsalt.

Serverade gösfilébitarna med såsen, de ugnsbakade persiljerötterna och sedan en sallad med mangold, tomater och slanggurka bredvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.