Min Ceasarsallad

Min Ceacarsallad

Köket hos Johnsons öppnade tidigt idag. Med hjälp av ett och ett halft stekt kycklinglår, lite tärnad flatrökt skinka, ett hamburgerbröd och lite ajoli blev det ceasarsallad till lunch.

Värmde kycklinglåren något i ugnen så det blev lättare att plocka rent från ben. Blandade den isärskurna kycklingbitarna med nyskördad mangold (ska ju vara romansallad egentligen), lite skuren färsk lök, ett par tomater, skinkan i tärningar och riven parmesanost. Rostade tärningar av hamburgarbrödet med lite rapsolja i stekpannan.

Hade lite hemgjord ajoli kvar sedan fiskgrytan häromdagen. Blandade i ett kokt ägg skuret i bitar, några sardellfileéer i bitar och en skvätt vatten. Mixade med stavmixer och smakade av.

Serverade salladen med de rostade brödkrutongerna och dressingen, jovisst, en flaska sommarlätt rosé fick ackompanjera, det är ju lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.