Dillpestobakad torsk/skreirygg med gräddkokta potatisar och morötter

Bx9nTVrD61priCU1YH6g-1lfbOzD711tr_8bCD0xdr0

Hade ett par bitar skreirygg kvar i frysen (går också bra med torskrygg, färsk eller fryst). Funderade lite på hur jag kunde variera tillagningen med ingredienser jag hade tillgång till just idag. Det blev en dillpesto som fick täcka fisken i ugnen så här;

Dillpesto; mixade olivolja, cashewnötter, fryst dill, riven hårdost, lite pressad citron och lite salt. Smakade av med mera salt och citron så det drog lite i syra/sälta-nerverna i munnen.

Saltade på fiskryggen runtom som sen fick dra någon timme i kylen. Bredde på dillpeston på fisken i smord ugnsform. Bakade av i 160 graders ugn tills provstickan gick igenom fisken utan motstånd.

Jag delade ett par mindre potatisar i klyftor och morötter i stavar. Fräste lätt i smörolja, saltade och pepprade och spädde ut med grädde som sedan fick småsjuda under lock medan fisken gick i ugnen. Smakade av med en liten skvätt vit balsamvinäger och lite mera salt och peppar.

Serverade den överbakade fisken ovanpå den gräddkokta potatisen och morötterna med ett par söta och goda minitomater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.