Stekt fläsk med stuvad vitkål

D15w0IPA3tlnkQeIQmAK_6vcwVKm-MGzcSEpRxCd5Ew

Hittade ett paket rimmat fläsk som var så magert och fint att jag inte kunde motstå det, det var Scans skivade fläsk. Hade lite dåligt med potatis hemma och fick därför improvisera lite. Det blev lättstuvad vitkål till.

Jag lagar fläsket i ugnen som vanligt. Lägger ut skivorna på en ugnsform som jag klätt med folie. Steker i ugnen på 170 grader varmluft, vänder skivorna när de fått färg.

Skär vitkålen i mindre bitar och fräser lätt i smörolja i teflonkastrullen. Saltar och pepprar och häller en liten skvätt sirap över kålen som sen får småsteka en stund. Rör ut lite vetemjöl i kålen och späder med kycklingfond från kylen och en skvätt grädde. Kokar upp och rör om och smakar av. Håller på värme tills fläsket blir klart då jag rör ner lite finhackad persilja i stuvningen alldeles innan serveringen.

Serverar vitkålen och det stekta fläsket på en bädd av färsk spenat, tunnskivat äpple och några tomatbitar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.