Porchetta med grillad polenta.

Söndagsmiddag hos Johnsons, porchetta med grillad polenta, lätt redd skysås från köttet. Lite finbladig sallad och hyvlade rädisor. Till porchettan hade jag ett pkt tjocka revbensspjäll. Skar bort benen och gjorde tunna spjäll av dem😜. Delade resten av köttet på ”platten”, vek ut och bultade ut den. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar, bredde på hemgjord pesto, några skivor serranoskinka och ca 10 svarta fermenterade vitlöksklyftor. Band upp i en rulle, kryddade med sellerisalt på utsidan och stekte i panna på spisen tills den fick färg runt om. Lade över i ugnsform, slog på lite vatten och körde i 160 graders ugn i ca 1,5 Tim (stängde av ugnen och lät formen stå kvar någon timme).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.