Enchiladas = husmanskost

jd8x2_aNwBbnL9_mthj-Lv9u04x8RzCfqlIIkUSzuRo eDXr77ge6PMhyGaVkhLRHrJv_bUklOL3--8El9xKI0Q

Enligt SAOL (Svenska Akademins Ordlista) är definitionen av husmanskost ”enkel vardagsmat”. Tror att såväl pizza, tacos och enchiladas kan räknas dit liksom spagetti och köttfärssås!

Handlade tortillabröd, nötfärs, och kryddmix igår, resten hade jag hemma. Kokade upp vatten, tomatpuré, passerade tomater och kryddmixen och lät den småputtra ett tag. Fräste hackad gul lök och nötfärs i en annan kastrull tills färsen blev grynig. Tillsatte hälften av tomatsåsen och lät ”köttfärssåsen” sjuda utan lock i minst 20 minuter. Rev den ost jag hade hemma, fyllde en rejäl sked färsröran i tortillabrödet, rullade ihop till en dolme och lade i en smord ugnssäker form. Strödde över den rivna osten över och gratinerade i 200 graders ugn i ca 20-25 minuter.

Serverade med skivad gurka, ekologiska körsbärstomater (de var så där) och en liten skvätt av tomatsåsen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.