Oxrullader med gräddsås, ugnsrostad potatis och morötter samt sallad på avokado och körsbärstomater

Gjorde oxrullader för någon dag sedan, är ju sån mat som bara blir godare när man värmer upp igen. Hade innanlår av älg men vanligt nötkött går ju lika bra förstås. Skar i så tunna skivor som möjligt och lade ut på skärbräda, kryddade med salt, nymalen svartpeppar och bredde fransk osötad senap på varje köttskiva, lade en bit saltgurka och en bit rökt sidfläsk på varje och rullade ihop och fäste med en cocktailpinne. Stekte i smörolja och kryddade med salt och peppar. Strödde över lite vetemjöl och vände runt i pannan, spädde med gräddmjölk och smakade av med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Lät sjuda ca 1,5 timma och lät sedan svalna innan jag ställde i kylen.

Idag var det bara att ta fram och ställa på värme, plocka bort cocktaipinnarnarna och ordna med tillbehören. Gjorde en sallad på avokado och halverade körsbärstomater som jag vände runt i champagnevinäger, sesamolja och rostade sesamfrön. Ugnsrostade potatis, morötter och spetspaprika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.