Dijonpanerad gösfilé med lättstuvad fänkål

Det här har blivit lite av en paradrätt som jag lagat i flera olika sammanhang.

Gösfiléerna, salta och peppra filéerna, stryk på rätt generöst med fransk osötad senap och vänd sedan i grovt rågmjöl och smörstek på medelvärme och servera a’la minut!

Fänkålen; putsa fänkål från stjälkar och ”dill”(spar dillen). Skär kålen i bitar och koka i saltat vatten tills de mjuknat något, ska inte vara för mjukt utan gärna lite al’dente. Häll av kokvattnet i en bunke och lyft ur den kokta kålen. Gör en bottenredning (dvs smör och vetemjöl som fräses lätt) och späd med kokvattnet och grädde till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar och lägg i fänkålen och värm på den.

Servera fänkålen på värmda tallrikar med de nystekta gösfiléerna ovanpå. Man kan givetvis komplettera med en kokt potatis men det är inte nödvändigt. Garnera med en nypa av fänkålsdillen på toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.