Bosarps ekologiska kycklingbröst med ”ost- och purjolöksmuffins” och plommonchutney

Hade ett stort och fint ekologiskt kycklingbröst från Bosarp som jag kryddade med salt och nymalen vitpeppar, stekte i smörolja och lät gå färdigt i ugn. Innan dess hade jag gjort en slags muffins/terrin/sufflé-aktig skapelse genom att fräsa en halv purjolök i slantar, krydda med salt och peppar och ställde att svalna. Blandade uppvispat ägg med gräddmjölk, riven prästost, torkad dragon och smakade av med salt och vitpeppar. Hällde över i smorda portionsformar och gräddade i ca 180 graders ugn tills de rest sig ordentligt i formarna, fått färg och blivit genomgräddade.

Serverade skivor av kycklingbröstet med ost- och purjolöksmuffins, en sked plommonchutney och sallad med avokado och tomat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.