Gräddstuvad pytt

6zt__T54gU2tYfe9SAcI70pJDl6MiRsqkB6o5d5M-_Y 8_61hAiz9nosoNVRrRPqJijMK9qSTs_d-YmA4Tqsi4k

Idag gick sista biten av skinksteken plus lite flatrökt skinka. Håller man bra temperatur i kylen och inte blockar ut och in med grejerna står sig tillagat kött bra en vecka. Lukta och smaka är min paroll för att slänga så lite mat som möjligt! Det här går praktiskt taget att tillaga på vilka köttrester som helst, även en smakrik korvsnutt kan med fördel hänga med i pannan.

Jag började med att skala några potatisar som jag sedan tärnade och stekte i smörolja. Medan potatisen stekte tärnade jag kött och en gul lök. När potatisen närmade sig klar hällde jag över den i en form och ställde på värme i ugnen. Jag stekte skinktärningarna tillsammans med löken och rätt bra med salt och svartpeppar från kvarn. När kött och lök hade brynts vände jag ned potatisen och rörde om, hade ett par matskedar sås kvar som jag tillsatte tillsammans med lite grädde. Rörde om och smakade av och lät bubbla ett par minuter. Om du inte har någon sås att tillsätte går det bra med lite soja (Kinesisk eller Japansk). Sist tog jag en rejäl nypa skuren gräslök från frysen som jag rörde ner lite lätt, går lika bra med persilja eller ärtskott, bara det är något grönt som förgyller!

Serverade med stekt ägg, inlagd gurka och HP-sås. Det här kan nog vara bra mat om man är lite bakis! Men det var man ju inte – gott i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.