Gambas pil pil!

img_2201

Efter en rejäl lunch med goda vänner, paltbröd och fläsk, kändes som om det var något lätt som gällde för kvällen. Hade MSC-märkta skalade scampi i frysen som jag tinade och torkade ordentligt med hushållspapper. Fräste lite finhackad vitlök och Sambal Oelek i olivolja, tillsatte tomatpuré, strimlade soltorkade tomater och till sist räkorna. Lät fräsa så räkorna blev genomstekta och tillsatte lite rostade sesamfrön på toppen och serverade i de små gjutjärnspannorna som jag stekte i, något mildare variant till kära hustrun som inte gillar att det blir för mycket pil! Serverade också ett uppvärmt surdegsbröd som tillbehör, gott att doppa i den heta oljan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.