Kyckling Waldorf

img_2165

I säsong just nu är ju både rotselleri och äpplen som fick inspirera till fredagskvällens middag. Blandade en sås till Waldorfsalladen av äggula, grekisk yoghurt och franskt osötad senap, smakade av den med salt och nymalen svartpeppar. Skar en bit rotselleri i så tunna strimlor som möjligt (tändstickssmå helst) och förvällde i lättsaltat vatten en kort stund. Silade av och spolade i kallt vatten tills de blev genomkalla. Rostade valnötter i torr stekpanna, hällde över på hushållspapper och tryckte och gnodde med ett hushållspapper ovanpå så lite skal lossnade. Lade sedan över på skärbräda och hackade grovt. Skar ett frakt äpple i tunna strimlor och blandade med sellerin och såsen. Vände sist ned de hackade valnötterna.

Serverade Waldorfsalladen på ett par salladsblad med stekta kycklinglårfiléer som jag kryddat med citronpeppar och lite salt. Ett färskt fikon skuret på mitten fick bli kronan på verket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.