Av en bit fläskkarré med ben – Del 2, Långbakad karré, skysås med linser och smörfrästa morötter

IMG_2111

Nu var det dags för den benfria lilla fläskkarrébiten att få lite smörjelse, hade sellerisalt och nymalen svartpeppar som jag gned in köttet med och lade i ugnsform och körde på 140 graders ugn i ca 3 timmar (såhär långt går det att förbereda och förvara köttet i kylen om man vill för att senare bara värme upp i skivor t.ex). Jag höll köttet varmt i folie och vispade ur formen som hade massor av smak från kött, salt och kryddor. Hällde upp skyn i en skål och kylde av så man därefter kunde skeda bort det feta skiktet på ytan. Hällde över skyn i en kastrull och spädde med lite vatten så den inte skulle vara för skarp i sältan och smaken. Tillsatte röda linser som fick sjuda med i skyn i ca 10 minuter. Redde av med lite majsenastärkelse och kallt vatten så skyn blev lite simmig.

Skar köttet i kotlettjocka skivor och serverade med linsskyn, stekta potatisar och färska smörfrästa morötter (gula hade jag den här gången), babyspenat och ett par tomatklyftor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.