Raggmunk med fläsk och lingon

Aw3bEL46Y4j5_C5NhtIYsS0YazfA99UYxz6B-qxCviY

Idag blev det raggmunk med fläsk till lunch, det är så himla gott – som min bror säger ” det är godare än kräm och kräm som är så gott” !

Jag steker det rimmade fläsket på folie i långpanna i ugn. Hade ca 170 grader varmluft, tog ut och vände fläsket när det fått färg och sedan körde jag det till det fått färg på den andra sidan. Det är så bekvämt att steka fläsket i ugnen, man slipper en massa stänk runt spisen och os i köket!

Smeten till raggmunkarna blandade jag ihop medan fläsket gick i ugnen. Tog ett par ägg, lite mjölk och sedan vetemjöl och vispade ihop till en tjock smet, tillsatte salt och lite vitpeppar och en grovriven baddare till potatis med skal och allt, bara sköljt den förstås! Sedan spädde jag med mjölk så konsistensen blev bra. Fick sedan stå och vila ca 10 minuter. Stekte ”raggisarna” i smörolja och serverade a´la minut med det stekta fläsket och lingonsylt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.