Pankopanerade benfria kycklinglår med potatis och grönsaker i grädde

IMG_1912

Bankade ut de benfria kycklinglåren under plast på en skärbräda, saltade och pepprade och vände i mjöl. Vispade upp ett ägg och vände kycklingbitarna i ägget och sedan i panko (japanskt ströbröd) innan jag stekte dem i smörolja på medelvärme tills de blev genomstekta.

Kokade bitar av morot och fänkål i lättsaltat vatten till de blev al`dente. Hällde av vattnet, slog på en skvätt grädde, lite kokt färskpotatis från lunchen och lät sjuda en stund, smakade av med salt och nymalen vitpeppar. Vände sist ned färsk ramslök som bara fick gå med så den slakare till sig lite.

Serverade kycklingbiten på de gräddkokta grönsakerna med ett par tomatklyftor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.