Wall-Enbergare, potatispuré, ärtor och brynt smör med kapris

IMG_1776

Tillåter mig att låna en rollfigur från en filmklassiker, Wall-Enberg från Jönssonligan, eftersom det här inte är en Wallenbergare, bara något ditåt!

Gjorde färsbiffar av blandfärs, ströbröd, salt, svartpeppar, svart vitlök, ägg och mjölk som jag mixade hastigt i min nya Vitamix blender, ännu en oumbärlig maskin i köket :-). Formade sedan färsbiffar som jag vände i ströbröd och stekte på medelvärme i smörolja.

Serverade Wall-Enbergarna med potatispuré, sallad och syrade grönsaker, ärtor, brynt smör med kapris och en liten klick lingonsylt. Inte så dumt, men mixa inte för länge – då blir färsen alltför gummiaktig!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.