Färsbiffar med fetaost, paprikasås och rösti.

IMG_1604

Kanske inte ser så himla läckert ut, men det blev jättegott. Hade blandfärs som grund, tillsatte ägg, fetaost skuren i småbitar, salt, svartpeppar från kvarn och en skvätt grädde. Blandade om ordentligt och ställde i kylen någon timma. Rev potatis, sköljde i kallt vatten och kramade ur ordentligt, kryddade med salt och nymalen vitpeppar.

Tog fram färsen och formade till pannbiffar, stekte i smörolja så de fick färg på båda sidor, lade över på tallrik. Skar en spetspaprika i fina tärningar, stekte i pannan där biffarna stekts. Pudrade över lite vetemjöl, tillsatte grädde och en skvätt vatten. Kryddade med salt och peppar och smakade av med lite vitvinsvinäger. Lade över pannbiffarna så de fick sjuda lätt i såsen så de blev genomkokta. Under tiden hade jag stekt röstin i smörolja i en annan panna. Vände röstin och lät den gå färdigt på andra sidan.

Serverade biffar med såsen och rösta samt några tomatklyftor med hackad gräslök över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.