Stekt gösfilé med dill- och ansjovissås

IMG_1478

Trevligt med lunchgäster, igår var det lite nostalgiträff med mina två klasskamrater Eva och Agneta. Jag bjöd på mälargös som var filéad och klar direkt av fiskarn, bekvämt!

Skar och vek varje filé i två jämntjocka bitar, kryddade med salt och vitpeppar från kvarn och smetade på en blandning av fransk och vanlig senap. Vände sedan i grovt rågmjöl och stekte knappt färdiga i smörolja och lade över på fat. Värmde försiktigt 6-7 hackade ansjovisfileer i stekpannan, spädde med grädde och lite ansjovisspad. Smakade av med vitpeppar och skuren dill och lät sjuda en stund. Lade ned fiskfilébitarna försiktigt i såsen och lät allt bli varmt.

Serverade fisken med dill- och ansjovissåsen, kokt potatis och morötter i stavar som bara hade kokat lätt under lock i smörolja och en nypa salt. Hade också gjort en sallad av finhyvlad fänkål, äpple, skuren mangold med lite salt och citronsaft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.