Små pannbiffar med lök och sparrisrester

IMG_1319

En gammal favorit, små pannbiffar med lök är aldrig fel, den här gången tillsammans med stekt potatis och lite rester av gräddkokta vita sparrisar.

Saltade i färsen och rörde om ordentligt och ställde tillbaka i kylskåpet redan på förmiddagen. Lade samtidigt lite dagsgammalt bröd i mjölk som också fick stå i kylen och mjukna under eftermiddagen. Till kvällen blandade sedan färsen med brödet i mjölken, ett ägg, lite mera salt och nymald svartpeppar. Skalade och skar en gul lök i strimlor, stekte i smörolja och kryddade med salt och en nypa socker. Hällde över den hastigt stekta löken i en skål och stekte sedan färsbiffar i storlek mellan köttbullar och pannbiffar. Lät de steka i omgångar och lade slutligen alla biffar runt kanten på pannan och hällde över löken i mitten, slog på lite vatten och smakade av med salt och lite peppar.

Serverade färsbiffarna med löken, skyn, stekt potatis, uppvärmda gräddkokta sparrisbitar och ett par tomatklyftor. En favorit!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.