Pankopanerade kycklinglårfiléer med fänkålsslaw.

IMG_1278

Hade ett pkt kycklinglårfilé i kylen och tänkte att det får bli stekt lårfilé med ris. Sagt och gjort, på med riset efter sköljning och sen var det kycklingen. Ville ha lite skorpa på så det fick bli dubbelpanering, först salta och peppra, sedan vända i vetemjöl, doppa i uppvispat ägg och sist vända i panko (asiatiskt ströbröd) innan bitarna åkte ned i stekpannan med smörolja.

Kände också för lite tunnskivade grönsaker. Har köpt en Kyocera mandolin som jag är himla nöjd med, går att skiva i tre olika tjocklekar med den där den tunnaste är jättebra om man råriva direkt till tallriken. Skivade fänkål, morot, schalottenlök och äpple. Nu ändrades planerna så det gröna fick bli en fänkålsslaw, vände ned de tunnskivade grönsakerna i en blandning av yoghurt, majonnäs, fransk senap, salt och nymalen svartpeppar.

Bestämde att det nykokta riset får anstå till en annan gång, kan bli stekt ris i veckan. Serverade de spröda kycklingen på en bädd av ruccola och en rejäl sked fänkålsslaw med ett korianderblad på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.