Stekt gösfilé med Haricots verts och vit sparris

IMG_1265

Fisksugen idag. Hade fina gösfiléer och Haricots verts i frysen som jag tog fram på förmiddagen för att tina. Färsk vit sparris från Tyskland fanns också på lager i kylen.
Delade varje gösfilé i två behändiga bitar. Saltade och vred ett par varv med både svart- och vitpepparkvarnen på fisken. Vände sedan bitarna i Sweet Chili Sauce på en tallrik där de fick ligga medan jag ordnade med tillbehören.
Hade en liten skål med rester av de dressingmarinerade och tunnskivade fänkålen och moroten från igår. Vände ned dessa i en kastrull med smörolja och fräste lätt, vände sedan ned Haricots vertsen, kryddade med salt och svartpeppar och rundade av med en skvätt grädde. Smaksatte sedan med lite torkad dragon.
Vände gösbitarna i ströbröd och stekte på båda sidor tills de blev genomstekta.
Serverade gösbitarna ovanpå grönsaksröran med gräddskyn, vit sparris som fått sjuda i saltat vatten och en liten klick färdig bearnaisesås på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.