Stekt Hagbykycklingbröst med variant av Skånsk potatis och ugnsbakad tomat

IMG_1251

Hagby Gårds kycklingprodukter går från klarhet till klarhet. Riktigt fin kvalitet och om jag förstår det hela rätt har det en mycket god djurhållning också!

Rimmade kycklingbrösten i en 5-procentig saltlag på förmiddagen och tog ur den ur rimlagen till kvällen, klappade torr med hushållspapper. Brynte kycklingbrösten i smörolja med lite nymald svart- och vitpeppar, lade över i ugnsform, stack in en köttermometer, lade små kvisttomater i formen och körde i 160 graders ugn till en innertemperatur av 67 grader.

Skar potatis, butternutpumpa och gul lök i centimeterstora bitar och stekte i smörolja med salt och nymald svartpeppar tills de fick fin yta, tillsatte grädde, en sked fransk senap och smakade av med Kikkoman soja. Lät småsjuda tills potatis- och pumpabitarna mjuknat.

Serverade kycklingbrösten i skivor på den stuvade potatisblandningen och ugnsbakade kvisttomater. Hade också ett par brödrundlar som jag fyllde med lite majonnäs som tillbehör. Finskuren gräslök från frysen fick bli den gröna pricken över i-et!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.