Ugnsbakad grissida med bräserad vitkål

IMG_1200

Hade köpt en bit rimmat sidfläsk (försökte välja ut en så mager bit som möjligt) just i syfte att baka av den i ugnen på låg värme under lång tid. Hade ätit något liknande till lunch på restaurang Säsong i Saluhallen Slakteriet härom dagen.
Lade ned fläskbiten med svål och allt i en trång ugnssäker form, som jag hade lock till, fyllde på med äppelmust så det täckte hälften av fläsket och en liten skvätt äppelcidervinäger. Lade ned några svartpepparkorn och ett par lagerblad. Lade på locket och ställde i 95 graders ugn där den fick stå i 10 timmar. Kylde sedan ned tills det var dags att göra iordning.
Strimlade vitkål och hackade en bit gul lök. Fräste i smörolja i kastrull där jag sedan tillsatte lite sirap, salt och nymalen svartpeppar. Tillsatte sedan lite av spadet, som jag först hade befriat från fettet på ytan, från det ugnsbakade fläsket och lät sjuda under lock i närmare en timma.
Värmde fläsket i ugnen, skar i fyrkanter och serverade med den bräserade vitkålen, ett par tomater och lite ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.