Spenatsoppa med ägg

Spenatsoppa med ägg

En god soppa är aldrig fel. Lite mera matigt blir det om man kompletterar med kokt ägg och en ostsmörgås!

Hade färsk spenat, går bra med ca 250 gram fryst bladspenat också för 2 personer. Sköljde och hackade spenaten grovt, fräste med en halv finhackad lök i smörolja. Pudrade över vetemjöl och lade i en hönsbuljongtärning och spädde med vatten och gräddmjölk (dvs en större skvätt mjölk än grädde) och lät sjuda i 10 minuter medan jag smakade av med salt, nymalen vitpeppar, riven muskotnöt och en skvätt sherry (dessertvin eller liknande vin med sötma). Under tiden som soppan gick färdigt kokade jag ägg i ca 7-8 minuter.

Severade soppan med klyftor av ägg med en ostsmörgås och ett glas bubbelvatten – gott och enkelt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.