Tjocka revben med sås, kokt potatis och stekt svartkål

Tjocka revben med sås, kokt potatis och stekt svartkål

Fyndade ett pkt tjocka revben i fredags. Tog ur påsen, torkade av köttet med hushållspapper och lade i smord ugnsform. Kryddade med salt, nymalen vit- och svartpeppar samt malen ingefära och toppade med några strängar sirap överst och en gul lök i klyftor bredvid köttet. Körde sedan i ca 4 timmar i 125 graders ugn (går givetvis att göra snabbare med lite högre värme) eller tills det är riktigt genomstekt och mört och att benen lossar lätt. Slog sedan på lite vatten i ugnsformen och vispade ur och silade av skyn som jag använde till en god sås som jag gjorde med bottenrening och smaksatte med en skvätt grädde och en klick gelé.

Jag serverade köttet skuret i bitar med såsen, kokt potatis, en rejäl sked äppelmos och lite svartkål (funkar med grönkål också), som jag stekte lätt i smörolja med salt, peppar och en nypa socker, samt några körsbärstomater.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.