Stekt kycklinglår på potatiskaka med ugnsfriterad grönkål

Stekt kycklinglår på potatiskaka

Lite halvfestlig, enkel och god middag gjord på kycklinglår med skinn från Hagby Gård.

Kryddade kycklinglåren med salt, vit- och svartpeppar från kvarn och stekte i smörolja så de fick färg runtom vred sedan ned värmen så låren fick steka efter till helt genomstekta, tar ca 20-25 minuter.

Medan kycklinglåren efterstekte skalade och skivade jag ett par potatisar och en halv rödlök i tunna skivor. Varvade med salt och peppar  och lite riven muskotnöt i varm (liten) stekpanna och stekte på medelvärme först på ena sidan och sedan på den andra. Tog hjälp av ett fat för att vända potatiskakan.

Sköljde, rensade och torkade grönkålen. Lade i ugnsform med ringlad rapsolja över samt lite flingsalt. Körde i het ugn bara så länge att kålen torkade till och blev lite krispig (inte för länge för då blir den bränd).

Innan serveringen hettade jag jag upp pannan med kycklinglåren och stekte på skinnsidan lite extra knaprig. Delade potatiskakan och lade i botten på talltiken med skivor av kycklinglåret ovanpå. Toppade med några renskurna apelsinklyftor (filéer) och den ugnsfriterade grönkålen samt några körsbärstomathalvor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.