Ugnsbakad torskrygg med linser

Ugnsbakad torskrygg med linser

Tinade ICA:s frysta torskrygg, först i rumstemperatur och sedan i kylen. Lade torkade linser i blöt på förmiddagen.

Kokade linserna i blötläggningsvattnet med lite salt, eftersom de hade laget i blöt förkortades koktiden till ca 20-30 minuter, ungefär lika länge som torskbitarna tog att tillaga. Först saltade jag dem runtom och lät ligga en stund, sköljde av och lade i en smord ugnsform med lite smörolja över. Körde i 150 graders varmluftsugn tills torsken blir precis färdig, dvs då en provsticka går precis igenom.

Hällde av kokvattnet från linserna och sköljde i durkslag. Diskade av kastrullen och ställde tillbaka på värmen, droppade lite olja i botten och hällde tillbaka så mycket linser som skulle gå åt till två portioner, tillsatte finstrimlad morot och ärtskott och fräste lätt så allt blev varmt.

Serverade lins- och morotsröran med den ugnsbakade torskryggen med lite färska ärtskott på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.