Ugnsbakad högrev med rostade rotfrukter

Ugnsbakad högrev

Hade ugnsbakad ett par fina benfria högrevsbitar en kväll för några dagar sedan. Gned in högreven i salt, peppar, Worcestershiresås och lite olivolja. Bakade av i ugnen med en gul lök i klyftor i 140 grader i nästan tre timmar. Slog på lite vatten så det inte blev torrt och bränt i botten på formen. Kylde sedan ner den färdiga högreven och skyn och förvarade i kylen.

Värmde högreven och skyn i panna på spisen, slog på lite grädde, salt, peppar och lite soja och lät sjuda så det blev genomvarmt. Under tiden ugnsbakade jag rotfrukter; morötter, polkabetor och delikatesspotatis i bitar i 225 graders varmluft med olivolja, en kvist timjan och flingsalt över.

Serverade högreven i skivor med lite av gräddsåsen, de ugnsbakade rotfrukterna, rårörda lingon och en senapsdressing, typ gravlaxsås, över rotfrukterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.